Exkluzívny rozhovor s organizátorom masového protestu Lukášom Kopáčom

kopyDňa 25.6.2016 sa uskutoční v Bratislave masový protest pod názvom STOP LIKVIDÁCIÍ EURÓPY  – spoločne za Slovensko, proti diktátu Bruselu. Vlasteneckej komunite NNSN sa podarilo urobiť exkluzívny rozhovor s jedným z organizátorov, ako minuloročného masového protestu, tak aj tohtoročného, s Lukášom Kopáčom, ktorý nám odpovedal na pár otázok.

  1. Dňa 25.6.2016 sa v Bratislave uskutoční protest. Kto všetko ho organizuje a prečo ste sa ho rozhodli zorganizovať?

Ako spoluorganizátorov som opätovne oslovil ľudí, s ktorými dlhodobo spolupracujem a ktorí sa podieľali aj na masovom proteste, ktorý sa konal 20.06. 2015 a ktorý podporilo vyše 10 tisíc občanov SR, ale aj zahraničia. Marián Mišún, Róbert Švec a Marián Magát sú ľudia, ktorým dôverujem a s ktorými dlhodobo a úspešne spolupracujem.

Čo sa týka dôvodu organizovania ďalšieho celonárodného protestu, je nutné povedať, že likvidačné pokuty, ktoré Slovensku hrozia za každého neprijatého „utečenca“ sú priamym ekonomickým ohrozením. 250 tisíc euro za každého neprijatého utečenca nás reálne ohrozuje. Pri pohľade na ekonomickú situáciu Slovenska, výšku dôchodkov, denno denne páchané sociálne samovraždy hovoria jasnou rečou – nevieme sa postarať o vlastný národ takže akákoľvek pomoc utečencom je nereálna, či už na základe kvót, alebo pod hrozbou sankcii. Celková politika, teda lepšie povedané politický diktát Bruselu je veľkou hrozbou a je našou povinnosťou tvrdo odmietnuť akékoľvek pokuty, kvóty a iné nezmysly, ktoré sa rodia v hlavách bruselských byrokratov.

2. Ako po odstupe času vnímaš minuloročný protest, ktorého sa zúčastnilo okolo 10 000 ľudí?

Ako som už v úvode spomenul, akciu podporilo asi 10 tisíc nespokojných občanov, s čím establishment nepočítal a dovolím si tvrdiť, že tento protest bol ukážkou demonštrácie sily zjednoteného davu. Reakcia Fica, ktorý ihneď po proteste zvažoval siahnuť všetkým občanom na ich ústavné práva a zakázať verejné zhromaždenia hovorí jasnou rečou.

3. Kto zatiaľ všetko Vám potvrdil, že sa zúčastní tohto protestu? 4. Čo očakávate od tohtoročného protestu a akú veľkú účasť očakávate?

Účasť potvrdilo už niekoľko hnutí a organizácii nielen zo Slovenska, ale aj zahraničia. Čo sa týka počtu zúčastnených, tak chceme jednoznačne nadviazať na minuloročný masový protest. Pevne veríme, že sa nám to spoločnými silami podarí.

4. Po skončení tohto protestu, čo bude nasledovať ďalej?

Náš boj za Slovensko, jeho charakter a smerovanie nekončí a ani nezačína protestom. Pokračovať budeme dovtedy, pokiaľ sa zo Slovenska nestane suverénny, zvrchovaný a kresťanský štát –  a to nie len na papieri.

Napíš komentár